Nak bantu selamatkan nyawa? Amalkan jarak sosial.

Menurut laporan media, hampir seribu orang telah ditahan kerana melanggar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang sedang berkuatkuasa sehingga 14 April 2020.

 

PKP ini langkah yang amat penting dan terbukti berkesan membendung penularan wabak coronavirus COVID-19 yang kini melanda negara.

 

Perintah ini berasaskan konsep social distancing dan video pendek ini memberi penjelasan mudah tentang pendekatan ‘jarak sosial’ dan mengapa ia mampu menyelamatkan nyawa.

 

 

 

 

Inilah sebabnya mengapa kerajaan Malaysia menggunakan pendekatan Perintah Kawalan Pergerakan.

 

Ia adalah untuk memastikan hospital dan klinik di negara kita dapat memberi rawatan terbaik untuk semua pesakit yang dijangkiti kerana tidak ada peningkatan kes yang terlalu mendadak.

 

Namun ia tidak akan berjaya tanpa sokongan dan kerjasama semua rakyat Malaysia.

 

 

 

 

Jadi pastikan anda sentiasa amalkan jarak sosial, jangan meninggalkan rumah tanpa sebab penting, sentiasa ikuti pengumuman terkini daripada pihak berkuasa, dan jaga kebersihan diri dan tempat tinggal.

 

Untuk melindungi keluarga anda daripada jangkitan, gunakan cecair pembasmi kuman TOUCH+ yang membunuh 99.9% kuman sambil melembutkan tangan.

 

Pastikan anda menggunakannya dengan betul untuk perlindungan lebih efektif.

 

 

 

 

TOUCH+ boleh dibeli dengan penghantaran percuma ke rumah melalui laman web ini.

 

Kongsikan dengan orang yang anda kasihi dan sama-sama kita membendung penularan wabak COVID-19.

 

 

 

Kongsi pesanan ini kepada teman-teman anda.

Subscribe to our newsletter

Related Articles

#misirayabuddy

Hi Buddy! #MisiRayaBuddy memberikan anda peluang untuk mengejar ganjaran 1500 NP+ dengan nilai Cashback RM150 dengan menyelesaikan 3 Misi Raya yang mudah!

×

Cart

Subscribe to our newsletter

EASYSENDY.com